24 mai 2010




Dragul meu,
Am sa-ti spun o poveste despre un el si o ea.

"O zi ca oricare alta.
Ceasul din camera ei îi indica nervos 3:22. Posibil sa se faca 5 dimineata pâna termina ceea ce vrea sa scrie. Asa e ea: când vine vorba de cuvinte scrise unei singure persoane, se împotmoleste. Poate scrie usor, simplu pentru un milion de oameni, dar nu poate scrie usor doar unui singur om. O scrisoare. Cât de greu poate fi? Te asezi, redactezi frumos negru pe alb, te semnezi si o trimiti prin posta sau email.
El? de nu ar citi-o, i-ar fi atât de simplu. Dar o citeste. Îi soarbe fiecare cuvânt asternut pe paginile albe, dimineata, în timp ce-si bea pe fuga cafeaua sau seara, obosit dupa o zi plina.
A intrat în viata ei acum 5 luni ca o raza de lumina. Cinci luni s-au transformat în cinci ani pe nesimtite. Era întuneric si Ea trasese si mai tare cortina. Scena vietii nu voia sa o împarta cu nimeni. Îsi promisese ca e mai bine sa sufere singura decât sa sufere alaturi de cineva. Mereu fusese cu cineva si mereu se simtise singura.
Dar el? El a facut-o sa-si încalce principii si promisiuni si sa-si doreasca sa aiba pe cineva alaturi, psihic mai ales. A învatat-o ca oamenii nu-si cauta un contrariu alaturi, ci o asemanare. Doua unghiuri complementare: el are grija de spatele tau, tu ai grija de al lui. Ea e buza de sus care-i completeaza lui expresia unui zâmbet sincer. El e mâna care-i strânge pumnul tremurând în palma-i mare. E umbra care o fereste de soarele agresiv de vara, e haina de blana care-i ascunde trupul firav din calea zapezii iarna.
Echilibru: nici prea multa lumina, nici prea mult întuneric.
A lasat-o sa îl cunoasca, l-a lasat sa o cunoasca. Si-au fost alaturi unul celuilalt, au luptat cu timp, distanta, apropiere, încapatânare. Au luptat cu ei însisi. Nu stiu cine a câstigat, însa s-au câstigat reciproc. Si-acum el a învatat-o prost, i-a daruit cea mai linistita vacanta, i-a înseninat cei mai frumosi ani. A învatat-o prost pentru ca pleaca. O alta aventura: sa mai reziste înca pe-atât si sa-si doreasca apropierea la departare.
Ea a plâns în bratele lui în fiecare zi inainte de plecare. El e-atât de altruist si egoist în acelasi timp: îi ofera totul si-apoi îi ia totul.
"Ofera-mi tot, pâna nu ma razgândesc si-mi iau jucariile de iubire si plec." El îi ofera tot, dar îi ia jucariile de iubire si pleaca, desi ea nu s-ar fi razgândit vreodata.

Niciun comentariu: